Velkommen til Fornebu dyreklinikk!

Deg og ditt kjæledyr!

Kontakt oss


        Nå er det midlertidig unntak fra at hunder må være behandlet mot revens dvergbendelorm før de kommer til Norge


Publisert 16.03.2020 Sist endret 18.03.2020 

Hunder som reiser hjem fra utlandet uten ormekur blir ikke nektet innreise til Norge.

Det er hundeeiers ansvar å forsøke å få utført denne behandlingen hos veterinær i utreiselandet 24 – 120 timer før ankomst til Norge. På grunn av koronaviruset er mange veterinærklinikker i utlandet kun åpne for akuttpasienter. Dersom dette gjelder der du er, vil ikke Mattilsynet kreve at hunden har fått behandling mot Revens dvergbendelorm før innreise til Norge.
Unntaket er midlertidig og gjelder kun hvis slik behandling ikke er mulig på grunn av stengte veterinærklinikker.


For deg som kommer til Oslo Lufthavn Gardermoen
Ubehandlede hunder som kommer med fly over Oslo Lufthavn, vil bli behandlet ved grensepassering. Vær forberedt på å betale for behandlingen.
For å unngå venting og kødannelse ved ankomst er det viktig at du gir beskjed på forhånd til Mattilsynets grenseveterinærer ved Oslo Lufthavn. Send e-post til bip.oslo.lufthavn@mattilsynet.no eller ring 22 77 79 00.
Gi beskjed om når du kommer:
Dato
Tidspunkt
Flightnummer


For deg som kommer til Norge andre steder

Mattilsynet ser på muligheten for å gi behandling ved ankomst andre steder også.
Hvis det ikke tilbys behandling, eller det ikke er kontroll, der du ankommer Norge, må du kontakte veterinær for å få resept på medisin som du selv skal gi til hunden. Denne behandlingen vil ikke kunne dokumenteres i kjæledyrpasset i ettertid.
Siden du selv er i karantene er det viktig at du får noen andre til å hente medisinen på apoteket.


Hjemmeisolasjon for hunden etter behandlingen

Hunden skal uansett holdes i hjemmeisolasjon i minst ett døgn etter behandlingen. I denne perioden er det veldig viktig å plukke opp hundens avføring med plastpose, lukke posen og kaste den på forsvarlig måte.                                     *****************************************************************
 Informasjon til dyreeiere! 


Vi har fått mange spørsmål fra dere angående Coronaviruset, så her kommer det litt informasjon om dette:


*Det finnes flere ulike typer Coronavirus hos ulike dyreslag. De som finnes hos Norske    husdyr må ikke forveksles med det nye Coronaviruset som forårsaker sykdom på   menneske; COVID -19.


*Vanligvis forårsaker Coronavirus hos hund og katt mage-tarmsykdom, f eks diaré.


*I flere andre land finnes det vaksine mot Coronavirus hos hund og katt, men disse er   til for å beskytte mot coronavirus-infeksjon i mage-tarmkanalen og IKKE mot   luftveisinfeksjoner.


*Det finnes ingenting som tyder på at dyr som vaksineres med disse vaksinene får   noen beskyttelse mot COVID-19.


*Det kom en rapport fra Hong Kong den 28. Februar om en hund, hvis eier har   Coronavirus påvist, der hunden har «testet svakt positivt» for COVID -19. HongKong   SAR Agriculture, Fisheries and Conservation Department (AFCD) har rapportert om at   hunden ikke har vist noen kliniske symptomer og at den er satt i karantene. Flere   prøver vil gjøres for å bli sikker på at hunden faktisk er smittet og at ikke testresultatet   er forårsaket av miljøsmitte.


*Det finnes i dag ingen mistanker om at våre husdyr kan spre smitte og bli syke av   COVID-19.


*De typer av Coronavirus som dyr i Norge bærer på, forårsaker normalt ikke sykdom   hos mennesker.


* Vask fingrene
* Drikk vann

* Bruk sunn fornuft


💛 Ta vare på hverandre både to-og firbeinte 💛


Fornebu Dyreklinikk holder foreløpig åpent som vanlig

VIKTIG INFORMASJON VEDRØRENDE COVID-19-SMITTE

Vi er en liten klinikk og er derfor svært sårbare dersom det skulle oppstå smitte hos oss. For at vi skal klare å holde klinikken åpen og hjelpe våre kunder, ber vi om at dere tar noen forholdsregler:

Har du fått påvist Covid-19 eller sitter i karantene, men har behov for hjelp til ditt dyr, ønsker vi at du prøver å få noen du kjenner til å komme med dyret til oss. Er dette umulig så ber vi deg ringe klinikken, slik at vi kan prøve å finne en god løsning for undersøkelse og behandling av ditt dyr.

Vi håndhilser ikke. Oppretthold god hygiene og vask deg godt på hendene før du kommer. Det er også mulig å komme rett inn og få vasket hendene her dersom det er behov.

Har du time til noe som ikke haster og du ikke føler deg helt i form, ring oss slik at vi kan ta en vurdering hvorvidt du trenger å komme til timen eller ikke.

I verste tilfelle kan det hende at alle ansatte hos oss blir satt i karantene og da må klinikken stenge. Dersom dette skjer vil du bli kontaktet av en av oss, slik at vi enten henviser deg til en annen klinikk eller utsetter timen.

Vi har satt ut ekstra hånsdsprit til alle kunder, bruk dette før og etter besøk på klinikken

Med Vennlig Hilsen alle de ansatte på Fornebu Dyreklinikk. 

* Vil tilbyr nå hjemme-avliving i Oslo/Bærum/Asker Nord 


både i og utenfor klinikkens åpningstider. 


Ring oss for mer informasjon på 67 11 49 94.