Velkommen til Fornebu dyreklinikk!

Deg og ditt kjæledyr!

Kontakt oss

Vedlikehold

Vaksiner

Det finnes ulike typer vaksiner. Det vanligste dersom du ikke skal ut å reise er å beskytte hunden din mot: kennelhoste, smittsom leverbetennelse, valpesyke og parvo-virus. Som valp skal hunden din ha vaksine når den er 8 uker gammel og 12 uker gammel og 16 uker gammel.

Deretter anbefaler vi at hunden vaksineres en gang årlig fra 1 års alder. Vaksinerer du hunden din hos oss får du automatisk påminnelse pr. sms eller mail når det er på tide med en ny vaksine.

Vi gjennomfører alltid full helsesjekk når vi vaksinerer slik at du som eier får tips om eventuelle ting du bør ta hensyn til. Vi kontrollerer blant annet tenner, vekt, ører, bevegelse, hjerte, øyne og pels.

Vi kan også utføre blodprøver og urinprøve som analyseres i vårt eget laboratorie om dette er ønskelig.

Tannpleie

80% av alle hunder og katter over 2 år har tann-/tannkjøttsykdommer. Det begynner som en rød ring rundt tennene og utvikler seg til infeksjon og tannstein (plakk). I tillegg får dyret dårlig ånde.

Riktig fòring og regelmessig tannpleie er viktig. Om man er litt "sent ute" og allerede har et dyr med tannstein, bør dette fjernes, før man begynner forebyggende tiltak. (f.eks. tannpuss, tyggebein m/enzymer) Vi bruker en tann-unit med både ultralyd tannrens og borr.

ID-merking

Det finnes 2 typer ID-merking; Microchip og øretatovering. Nå er det vanligst å bruke microchip. Microchip er en liten elektronisk brikke som med en sprøyte plasseres under huden i nakken på dyret. Brikken inneholder et nummer, som via en database, knyttes til deg som eier. Avlesere er tilgjenglig hos Politiet, Falken / Viking, Tollvesenet og veterinærer. Man trenger ikke bedøvelse for å "chippe" dyret. 

Vi chip-merker alle katter når de kastreres / steriliseres dersom de ikke er merket tidligere, og man kan velge øretatovering som synlighet på id-merking. Mikrochip kan settes når som helst på begge dyrearter, men skjer ofte allerede når dyrene er unge og har lettere for å bli borte.